lauantai 14. heinäkuuta 2012

Rotu vaihtoon???

Laittelin tuossa kuukausi sitten viestiä kasvattajalle, jonka kanssa olemme olleet tekemisissä jo tammikuusta. Olemme pääasiassa joko s-postin kautta juteltu ja sitten pari kertaa ollaan käyty paikan päällä. Viimeisellä kerralla kasvattaja kovasti kiitteli, kuinka mukavaa on saada meistä heidän koiranpentunsa omistaja (sitten joskus jos/kun niitä syntyy). Jäi siis hyvät mieli. Laittelin 1kk sitten viestiä ja kyselin kuulumisia. Kahteen viikkoon ei vastausta. Laittelin uudestaan viestiä ja nyt taas mennyt 2vk:a eikä mitään.

Kasvattaja on intohimoinen agilityn, tokon ja näyttelyjen harrastaja. Katsoin nyt koirajalostusnetistä ja viimeiset tulokset ovat kesäkuun alkupäiviltä. Onkohan siis jotain vakavampaa sattunut? Laittelen nyt viimeistään huomenna tekstiviestin. Soittaa en kehtaa jos siellä jotain vaskavampaa on ollut.

 Miehen kanssa sitten mietittiin että mitäs sitten jos tämä kasvattaja on pois suljettu. Pettymys on tietenkin iso. Olemme hyvin tykästyneet kasvattajaan ja tulevaan emään ja isään. Islanninlammaskoira kasvattajia ei ole kovin montaa suomessa ja uuden mielittyvän kasvattajan ja yhdistelmän löytäminen on tuskastuttavaa! Ja tietenkin kun koiria ja kasvattajia ei ole kovin paljoa, joutuu varmaan aika pitkään pentua joka tapauksessa odottamaan.

Sitten mietimme että pitäisikö miettiä varavaihtoehto rodulle. Mitä jos hankkisimmekin toisen rodun edsustajan. Ei kuin koirakirja käteen ja selataan: "Liian iso, ei miellytä silmää, liian pieni, liian hoidettava turkki, ei sopiva luonne jne..." Noh yksi rotu löyty jota voisimme miettiä: stabyhoun. Ei mitään muuta ongelmaa kuin että näitä koiria on vielä vähemmän suomessa kuin issikoita. Ei siis päästy puusta kovin pitkälle. Saa nähdä miten tämäkin tarina vielä etenee =)

Meillä onkin nyt hoidossa äitini tiibetinspanieli Siru. Ja ei. Meille ei tule tipsua :D Mutta eiköhän myö tästä parista viikosta selvitä. Rölli se joutu taas eilen päivystykseen. Oli tullut virtsaumpi kun sakka oli tukkinut virtsajohdon. Raukka sitten katetroitiin, huuhdeltiin, kipulääkittiin ja annettiin antibiootit. Rälli joutuu myös olemaan nyt loppeulämän erikoisruokavaliolla. Mutta pääasia että saatiin kissa taas kuntoon.

 Tässä kuvat viime syksyltä kun Siru oli meillä kylässä:



3 kommenttia:

  1. Usein ainakin näyttelyitten tuloksissa menee helposti se kuukausi ennen kuin näkyvät jalostustietojärjestelmässä. Miksei toista corgia? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin voihan se olla että on joku este vaan. Laittelen huomenna tekstarin. Katsotaan tuleeko vastausta.

      Miulle kävisi oikein hyvin toinen corgi mutta mies haluaa "erämaastoon sopivan koiran, myös talvella" :D Eli perustelee että umpihangessa meidän koira on autettava =) Elikkä mietitään kovasti rotua edelleen...

      Poista
    2. Niin, no kieltämättä umpihangessa corgin eteneminen ei ole kovin vauhdikasta, lisäksi aika rasitus selälle pidemmän päälle. Itse jos joutuisin rotua vaihtamaan olisi tällä hetkellä aika vahvana vaihtoehtona australianpaimenkoira.

      Poista