maanantai 30. heinäkuuta 2012

tokoiluja...

Noniin taas on tokoiltu. Viime viikolla meillä olikin seuraamista (joka sujui meiltä tasaisen varmasti), kaukokäskyjä (joissa seisominen meni kerrankin nappiin!) ja sitten päästinkiin luoksetulossa avoluokan liikkeeseen eli koira huudetaan luokse ja noin puolivälissä pysäytetään ja koira jää seisomaan. Tästä sitten kutsutaan eteen istumaan ja siitä vierellä. Tätä ei oltu Minnin kanssa harjoitultu ja mietin siinä millä käskyllä käskyttäisin. Noh tuli meidän vuoro ja jätin Minnin n 6m päähän. Kutsuin Minniä (joka lähti corgimaiseen tyyliin tuhatta ja sataa) ja huusin kovaa SEIS ja jumankekka se jäi siihen seisomaan. Nappisuoritus ekalla! Tämän jälkeen vkl:na mökillä tämä ei onnistunut täysin täydellisesti. Minni pysähtyy seis sanalla hienosti mutta jää makaamaan. Noh täytyy miettiä millä tämän saisi taas muutettua.

Tänään olikin erilainen tokotunti. Oli rakennettu rata johon kuului mm. estehyppyjä, ruutuun meno, renkaan päällä istuminen, noutokapulan hakemista, pujottelua... Tunti meni ihan tyydyttävästi. Vielä täytyy harjoitella noutokapulassa että Minni malttaisin antaa sen minulle eikä heittää jalkojen juureen. Mutta kyllä nauratti... Heli (kouluttaja) halusi näyttää miten kannattaa houkutella koiraa että se malttaisi olla tiputtamatta kapulaa. Ainoa ongelma oli että kun Heli heitti kapulaa Minni toi sen onnellisesti minulle joka kerta :DD Minnin tokoiluista löytyy täältä kuvia: http://www.susigraf.com/kuvia-tunneilta.html

Pentusuunnitelmat tuntuvat muuttuvan vähän väliä.. Islanninlammaskoira haaveet taidamme kuoputa. Nyt avokki on alkanu ehkä hieman enemmän heltyämään toiseen corgiin, mutta sen olisi oltava ehdottomasti tricci. Noh katsellaan mihin tässä päädytään vai päädytäänkö mihinkään.

Oltiin sitten Minnin ja Sirun kanssa mökkeilemässä vkl:na. Taisivat tykätä aika paljon ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti